Elbistanlı olup İstanbul’da ikamet eden Türk Halk Müziği Sanatçısı Doğan Doğan, kültürümüze katkı sunmaya devam ediyor. Zaman zaman sahnelere çıkan Doğan, aynı zamanda genç kuşaklara Bağlama ve Gitar dersleri de veriyor.
İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) tarafından organize edilen Kahramanmaraş Dondurma ve Yöresel Ürünler Festivalinde de sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Doğan Doğan, kendi eserlerini seslendirirken kulakların pasını sildi.
Konser sonrası Afşin Merkez Yayın Grubuna Albümünü de hediye eden Doğan Doğan’ı takip etmek için www.dogandogan.com.tr adresine ve sosyal medya hesaplarına girmeniz yeterli.
Doğan Doğan, 1975 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi Ambar köyünde doğdu. Çocukluğu köyde geçirmiş olup 1990 yılında müzik hayatına atıldı. O yıllarda memleket sınırları içerisinde çeşitli aşık toplantılarında, düğünlerde v.b. Programlarda saz ve ses sanatçılığı görevlerinde bulunmuştur.
1994 yılında İstanbul’a geldiği dönemlerde, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Türk Halk Müziği çalışmalarına katılarak koristlik, solistlik ve icracı kimliğiyle pek çok konser, festival ve etkinlikte rol aldı. 90’lı yılların ikinci yarısında Arif Sağ Müzik (asm) merkezinde 4 yıl süreyle sertifika çalışmalarına katılarak Bu zaman zarfı içerisinde göstermiş olduğu performans neticesinde bağlama eğitimi ve sertifikasını almaya hak kazanıp Akabinde eğitim çalışmalarına yön vererek pek çok öğrenci yetiştirmiştir.
1999 – 2001 yılları arasında ise ülkemizin tanınmış sanatçılarıyla birlikte çeşitli faaliyetlere katılarak müzikal çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar doğrultusunda Orhan Gencebay, Emrah, Alişan, Mahsun Kırmızıgül, ve Nihat Doğan ile birlikte aynı sahneyi paylaşıp Yılbaşı geceleriyle birlikte televizyon çekimlerinde icracı kimliğini sergileyerek enstrumanıyla birlikte sanatçılarımıza eşlik edip Yine bu dönem içerisinde Mahsun Kırmızıgül’ün “yıkılmadım ayaktayım” isimli eserinin video klibine icracı olarak katılmıştır .
2002 yılında “bin yılın türküsü” isimli çalışma içerisinde görev alıp 1500 bağlamanın yer aldığı bu çalışmada ilk beş sıra içerisinde sahne alarak guinness rekorlar kitabına girme imkanı elde etmiştir. 2003 yılıyla birlikte bireysel çalışmalara ağırlık vererek canlı müzik programları, sahne çalışmaları ve geleneksel gecelerde ses ve saz sanatçılığı görevlerinde bulunmaya başlayıp Aynı dönemlerde geleneksel müzik yanında batı müziği üzerinde kendisini geliştirmek amacıyla Engin Çelik’ten 5 yıl süreyle klasik gitar ve elektro gitar eğitimi almaya başladı. Müziğin evrensel yapısını dikkate alarak pek çok farklı çalışmaya katılıp Yine bu dönemi takip eden zaman zarfı içerisine vakıf gecelerine ve şenliklere katılarak ülkemizin kültürel değerlerinde katkıda bulunarak 2007 yılına kadar pek çok etkinlik çerçevesinde İstanbul,Tokat, Sivas, Amasya, Kahramanmaraş gibi illerimizde, bununla birlikte 2010 yılı başlarında ise Almanya, İsviçre gibi ülkelerde de konserler vererek canlı performanslarla halkımızın karşısına çıkmıştır.
2007 yılında söz ve müzikleri kendisine ait olan “ölmesin insanlar” isimli albümüyle müzik piyasasına adımını attı. 01.01.2010 tarihinde eski albümde olduğu gibi yine söz ve müzikleri kendisine ait olan, 12 eserden oluşan “hedef 12” isimli ikinci albümünü siz müzik sever dostlarının beğenisine sunmuştur.
Bu sanat yolculuğunda, halen bağlama eğitmenliği yaparak kendisini ve müziğini geliştirmeye devam ederek siz sevgili sanatseverlere layık olma çabası içerisindedir.