Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında 1 Haftalık icraatı kamuoyuyla paylaştı. « ELBİSTAN HABER MERKEZİ

27 Eylül 2024 - 14:24

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında 1 Haftalık icraatı kamuoyuyla paylaştı.

reklam
Son Güncelleme :

05 Ekim 2023 - 15:40

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında 1 Haftalık icraatı kamuoyuyla paylaştı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca 28 Eylül – 04 Ekim 2023 tarihleri arasında (1 haftalık dönemde) icra edilen operasyonel faaliyetlerde;

  • İlimizde Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Uyuşturucu Madde kullanma suçlarından 49 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Bu operasyonlarda;

2 kök Kenevir Bitkisi,

5 gr Kenevir Tohumu,

6 adet Sentetik Uyuşturucu Hap,

35 gr Metamfetamin,

175 gr Esrar,

10 gr Eroin,

23 gr Bonzai maddesi

6 Adet ruhsatsız tabanca

4 Adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

  • İlimizde Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 1 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Bu operasyonlarda;

450 paket Gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.

  • Trafik Timlerimizce (700) araç kontrol edilmiş kural ihlalinde bulunan (290) araç sürücüsüne toplam (604.786) TL trafik idari para cezası uygulanmış, (116) araç trafikten men edilmiş ve alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (5) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.

Ayrıca Trafik Jandarması Timlerince, (929) yol kullanıcısına ve (673) öğrenciye trafik kazalarının önlenmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır. Kazaların önlenmesi/azaltılmasına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine kararlılarla devam edilecektir.

  • Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği tespit edilen (21) yabancı uyruklu şahsa kişi başı (866) TL olmak üzere toplamda (60.186) TL idari para cezası uygulanmıştır.
  • TEM Şube Müdürlüğünce; 04 Ekim 2023 günü PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, A.T. (E-23) isimli şahıs sosyal paylaşım sitelerinde (PKK/KCK-PYD/YPG) terör örgütü propagandası yapmak ve T.C. Cumhurbaşkanına Hakaret ettiği tespit edilmiş olup, Cumhuriyet Başsavcısının talimatları doğrultusunda hakkında Adli işlemlere başlanılmıştır.
  • Ayrıca 04 Ekim 2023 günü “FETÖ Silahlı Terör Örtüne Üye Olma suçundan aranan, A. (E-35) isimli şüpheli müşterek icra edilen faaliyet sonucu, yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli makama sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.
  • Siber Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından içeriği uygun olmayan (239) sosyal medya hesabı / internet sitesinin erişimi engellenmiştir.

İl Jandarma Komutanlığımızca ilimizde güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlıkla devam edilecektir.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam